Sygefraværskonferencen 2019 - Det påvirkelige sygefravær - fra viden til handling

På årets konference sætter vi fokus på, hvad man som virksomhed kan gøre for at påvirke det fravær, der ikke skyldes almindeligt sygefravær som fx forkølelse eller influenza.

Vær med, når førende eksperter, topledere og læge Charlotte Bøving kommer med deres bud på initiativer, der kan fremme et lavere sygefravær. Hvordan kan simple adfærdsændringer få stor positiv effekt? Hvordan forholder man sig, når en medarbejder bliver alvorligt syg? Og hvilken betydning har det, om arbejdspladsen har en individuel eller kollektiv tilgang til sygefravær?

Dagens oplægsholdere sætter spot på, hvordan indsatser kan forankres på alle niveauer i organisationen. Det bliver en aktiv dag med fokus på praksis og metoder, hvor du får mulighed for at afprøve konkrete værktøjer og sparre med andre virksomheder.

I gennemsnit er 3,7% af de danske lønmodtagere fraværende fra arbejde hver dag, hvilket svarer til 8,6 dages sygefravær pr. fuldtidsansat på et år (NFA, 2017). Et fravær der kan have store omkostninger – både menneskeligt men også økonomisk for den enkelte virksomhed.

En del af dette sygefravær er påvirkeligt. Vi ved at rutiner, processer og kultur omkring sygefravær samt ledelsesmæssigt fokus er nogle af de parametre, der er helt centrale at arbejde med. På konferencen får du eksempler på konkrete strategier og praktiske værktøjer, der kan være med til at omsætte denne viden til handling.

Vi skal blandt andet høre om, hvordan:

  • Søfartsfartsstyrelsen forebygger stress
  • DSV med velfungerende processer får sygemeldte medarbejdere godt tilbage i job
  • TDC skaber bæredygtig produktivitet via simple adfærdsændringer
  • Forpligtende arbejdsfællesskaber kan påvirke sygefraværet
  • Den sunde medarbejder kan være et nødvendigt valg

 Udbytte:

  • Nyeste viden og inspiration fra virksomheder og førende eksperter på området
  • Konkrete værktøjer til forebyggelse og håndtering af sygefravær
  • Sparring med andre virksomheder

Arrangementet henvender sig til: Ledere, HR- og arbejdsmiljøansvarlige i virksomheder. Andre med interesse for arbejdet med sygefravær er også velkomne.

Pris: Kr. 995,00 ekskl. moms, inkl. forplejning

Tid: Den 20. maj kl. 09.00-16.00. Registrering og morgenmad kl. 08.30-9.00 

Sted: Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Tilmeldingsfrist: Den 8. maj 2019