Podcasts og øvelser skal styrke samarbejdet på jobbet

Nyt forskningsprojekt vil udvikle gør-det-selv-redskaber, der kan forbedre trivsel og samarbejde i små og mellemstore virksomheder.

10 virksomheder fra forskellige brancher har meldt sig til at teste de redskaber, som bliver udviklet i forskningsprojektet. Foto: Thomas Tolstrup
10 virksomheder fra forskellige brancher har meldt sig til at teste de redskaber, som bliver udviklet i forskningsprojektet. Foto: Thomas Tolstrup

Små og mellemstore virksomheder får nu hjælp fra forskningen til at styrke medarbejdernes trivsel og samarbejdsrelationer. Et nyt forskningsprojekt, som Statens Institut for Folkesundhed og konsulentvirksomheden Gnist står bag, skal udvikle redskaber, så virksomhederne selv kan løfte trivslen på arbejdspladsen. Det skriver sdu.dk.

- Små og mellemstore virksomheder har ofte ikke samme ressourcer og muligheder som store virksomheder, der kan trække på intern eller ekstern eksperthjælp såsom arbejdsmiljørådgivere og ledelseskonsulenter. Derfor bliver trivsel ofte nedprioriteret i en travl hverdag, siger Maj Britt Dahl Nielsen, seniorforsker og projektleder til sdu.dk.

Nemt i hverdagen

Redskaberne skal først og fremmest være praktiske gør-det-selv-redskaber, som kan anvendes i hverdagen uden ekstern eksperthjælp. Det kan for eksempel være drejebøger, podcasts og øvelser, der viser, hvordan virksomhederne bliver bedre til at kommunikere og give feedback og sikre, at der er fælles målsætninger og klar rollefordeling.

10 virksomheder fra forskellige brancher har meldt sig som testpiloter og vil i den kommende tid få besøg af forskerne. Når projektet slutter i 2021, vil redskaberne blive tilgængelige for andre virksomheder.

Projektet er støttet af Velliv Foreningen.

Læs hele artiklen på Statens Institut for Folkesundhed og Syddansk Universitets hjemmeside
Læs mere om forskningsprojektet 
Læs mere om, hvad der skal til for at skabe god trivsel
Læs mere om samarbejdsrelationer på jobbet