Velbesøgt og bæredygtig Stressbehandlingskonference

Der var fuldt hus til den årlige Stressbehandlingskonference på Købehavns Universitet den 24. og 25. januar. I år havde arrangørerne fokus på bæredygtighed, så alle deltagere var på forhånd blevet bedt om at medbringe egen kop til kaffen.

Deltagers kop
Bæredygtighed var i fokus på årets Stressbehandlingskonference. Derfor var deltagerne blevet bedt om at medbringe egen kop. Foto: Nicolas Cosedis fra welovecph.com

Mens solen kæmpede for at få godt fat i dagen, mødte forventningsfulde konferencedeltagere op til den 4. Stressbehandlingskonference, der blev afholdt på Københavns Universitet den 24. og 25. januar. Og med sig i bagagen havde de hver især en kop. For i år havde arrangørerne gjort noget ekstra ud af at være bæredygtige.

- Vi ville gerne spare forbruget af omkring 2.700 engangskopper, og så kunne det jo være, at kopperne kunne fungere som en lille icebreaker deltagerne imellem, forklarer én af arrangørerne, Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Det skortede da heller ikke på små, hyggelige kommentarer til de individuelle kopper – både i auditoriet og ved kaffeautomaterne.

- Konferencen forløb rigtig godt. Der var en meget hyggelig stemning begge dage, og folk gav udtryk for, at de tog nogle gode faglige input, ny viden og konkrete redskaber med sig derfra, siger Malene Friis Andersen.
Konferencen var spækket med oplægsholdere fra både forskning og praksissiden. Knap 500 deltagere mødte op.

Ny vandordning med genopfyldning

Foruden de mange oplæg havde arrangørerne arbejdet på at reducere madspild. Morgenmaden var derfor tonet ned i forhold til tidligere års konferencer, og de ekstra penge var blevet brugt til en ny vandordning, hvor hver deltager fik udleveret en termodunk til genopfyldning. Alene det tiltag betød, at der blev sparet over 2.000 plastflasker på de 2 dages konference. Derudover var frokosten både vegetarisk og vegansk, og rester fra forplejningen blev stillet frem, så deltagerne kunne tage mad med hjem.

De medbragte kopper gav imidlertid arrangørerne en ny, uforudset udfordring.

- Der blev drukket næsten dobbelt så meget kaffe som de andre år, så vi var ved at løbet tør for kaffe, konstaterer Malene Friis Andersen med et smil og vurderer, at de hjemmebragte kopper nok er en anelse større end de sædvanlige papkrus, der normalt bliver brugt ved sådanne lejligheder.

Læs mere om forebyggelse og håndtering af stress