Sygeplejersker skjuler efternavnet på grund af vold og trusler

Over en tredjedel af landets sygeplejersker har oplevet vold og trusler. Flere dropper efternavnet på deres navneskilt for at undgå at blive opsøgt efter arbejdstid.

Foto: Sygeplejersker på hospital

Mange sygeplejersker møder trusler på arbejdet. På flere hospitaler vælger sygeplejerskerne nu at fjerne efternavn på navneskiltet, så de ikke risikerer at blive opsøgt privat eller på sociale medier. Foto: Thomas Tolstrup

På en række af landets hospitaler kan sygeplejerskerne nu vælge at fjerne efternavnet på deres navneskilt på kitlen. Det sker for at undgå, at de kan blive opsøgt privat eller på sociale medier.

Tiltaget skyldes en række episoder, hvor vrede patienter har truet med at opsøge sygeplejerskerne eller deres familie, eller hvor de er blevet truet via sociale medier. Flere sygeplejersker har derfor ønsket at få lov til at droppe efternavnet på kittelskiltet.

Det skriver bl.a. DR

Regionrådsformand: ”Ærgerligt”

Hos en af arbejdsgiverne på området – regionerne – er man kede af, at deres ansatte er nødt til at tage dette skridt:

- Det ærgrer mig virkelig, at der er nogle ansatte, som finder det nødvendigt for at føle sig trygge, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland og formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau, til Avisen.dk.

Hver tredje er blevet udsat for vold eller trusler

En spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd fra sommeren 2018 viste, at over en tredjedel af de adspurgte sygeplejersker fra kommuner og regioner havde oplevet trusler eller fysisk vold inden for de seneste 12 måneder.

Tidligere næstformand for Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg siger til Avisen.dk:

- Ingen sygeplejersker skal finde sig i vold og trusler. Når det er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at forstå, at patienter og pårørende nogle gange reagerer voldsomt, fordi de er syge, pressede eller angste. Det er vigtigt, at vi får signaleret, at vold og trusler ikke er acceptabel adfærd, og at man som arbejdsgiver gør alt for at minimere det.

Læs historien hos Avisen.dk

Ventetid fører til vold

Blandt sygeplejerskerne er der en klar antagelse om, at konflikterne skyldes travlhed på afdelingerne.
I undersøgelsen fremgår det nemlig, at det især er ventetid, der fører til konflikter. Det viser sig også ved, at der ifølge undersøgelsen er en sammenhæng mellem personer, der har haft overarbejde og er blevet udsat for psykisk eller fysisk vold.

- Desværre er der alt for travlt på mange afdelinger. Det betyder, at flere patienter kommer til at vente, og at der er dårligere tid til at orientere dem om, hvad der skal ske, siger Dorte Steenberg.

Læs vores tema om vold og trusler på arbejdspladsen, bl.a. om hvordan man håndterer og forebygger det

Læs undersøgelsen fra Dansk Sygeplejeråd (pdf)