Nyt pilotprojekt om kollegamotion

TrygFonden har doneret 3,6 mio. kroner til et to-årigt pilotprojekt, der skal undersøge, hvordan vi får mere kollegamotion ude på arbejdspladserne.

Dansk Firmaidrætsforbund skal i et to årigt projekt finde ud af, hvad der skal til for at få mere motion i arbejdstiden.
Dansk Firmaidrætsforbund skal i et to årigt projekt finde ud af, hvad der skal til for at få mere motion i arbejdstiden.

I løbet af de næste to år skal Dansk Firmaidrætsforbund finde ud af, hvad der skal til for at få mere motion i arbejdstiden på de danske arbejdspladser, hvor kollegaerne dyrker motion med hinanden i arbejdstiden, skriver Dansk Firmaidræt på deres hjemmeside.

Det sker med et toårigt pilotprojekt ’Flere aktive arbejdspladser’, som TrygFonden har skudt 3,6 mio. kroner i.
Målet er overordnet set at forbedre den fysiske og mentale sundhed hos medarbejderne. Det langsigtede mål er at skabe en bølge af bevægelse i form af aktive arbejdspladser i hele landet.

’Firstmovers’ skal uddannes

For at komme i mål vil Dansk Firmaidrætsforbund uddanne og motivere ’Firstmovers’ på en række testarbejdspladser. Disse skal være ildsjæle, frontløbere og drivkraften til at få gang i kollegamotionen på arbejdspladsen.

Ved at følge dem skal projektet således indsamle viden og erfaringer for, hvilke kollega-motions-aktiviteter, der fungerer i praksis, når en ’Firstmovers’ er i gang.