Rockwool har fået mere engagement ind i arbejdsmiljøarbejdet

Arbejdsmiljøorganisationen er blevet inddelt i mindre grupper, der fokuserer på hver sit arbejdsmiljøemne. Det har pustet nyt liv i det vigtige arbejdsmiljøarbejde hos Rockwool i Vamdrup.

Oplæg på AM2018. Foto Søren SvendsenArbejdsmiljøorganisationen hos Rockwool er i dag delt ind i 16 grupper, der har ansvar for forskellige arbejdsmiljøemner på fabrikken. Kampagner, sikkerhedskultur og intern færdsel er blot nogle af emnerne. Foto: Søren Svendsen

Det seneste år har arbejdsmiljøorganisationen hos Rockwool i Vamdrup været igennem en større organisatorisk rystetur. Hvor en arbejdsmiljøgruppe tidligere var ansvarlig for en hel afdelings arbejdsmiljø, er arbejdsmiljøorganisationen nu inddelt i 16 mindre grupper, som fokuserer på et bestemt emne på tværs af virksomhedens afdelinger. Fx har en arbejdsmiljøgruppe særligt fokus på ergonomi for alle på den 200-mand store arbejdsplads.

Positive tilbagemeldinger

Sikkerhedsleder Peter Thaysen oplever, at emneopdelingen af arbejdsmiljøorganisationen har skabt mere engagement, ansvar og en levende debat omkring arbejdsmiljøet. Sammen med Marie Isolde Müller, der er erhvervspsykolog i NirAS og har hjulpet med den nye organisationsmodel, holdt han oplæg på Arbejdsmiljøkonferencen 2018 om den proces, virksomheden har været igennem.

- Vi trængte til at få noget liv ind i arbejdsmiljøarbejdet. Det hele er selvfølgelig stadig nyt, men vi har fået meget positive tilbagemeldinger fra medarbejdere og andre, som fortæller, at arbejdsmiljøorganisationen er blevet mere synlig, siger Peter Thaysen.

Man vælger selv gruppe

I hver arbejdsmiljøgruppe er der minimum en arbejdsmiljøleder og en arbejdsmiljørepræsentant. Men alle er kommet i en gruppe, som de brænder for at være med i.

- Hver gruppe består kun af mennesker, der har valgt sig selv til gruppen. Det er ikke mig som sikkerhedsleder, der har bestemt det. Det, at man selv har valgt gruppe og emne, tror jeg betyder meget for ens engagement, siger Peter Thaysen.

Den nye emneopdelte organisation har også betydet, at når der er møde i arbejdsmiljøorganisationen, deltager alle med et oplæg. Tidligere var det primært sikkerhedslederen, der talte.

- Før sad 20 mennesker og kiggede på mine PowerPoints. Nu udstikker jeg overskriften og så fortæller de enkelte grupper, hvad de laver. Det forpligter alle til at arbejde med sikkerhed, siger han, og forklarer at den lovpligtige del af arbejdsmiljøarbejdet stadig foregår traditionelt.