Flyt rundt på kontoret og præster bedre

Hvis man skifter arbejdsplads flere gange om dagen, præsterer man bedre, viser nyt svensk studie.

Foto: Mennesker på kontor
Nyt svensk studie viser, at det kan være en god idé at skrifte arbejdsplads i løbet af dagen. Foto:iStock

Det kan formegentlig være en god idé at skifte arbejdsplads i løbet af dagen. Det viser et nyt svensk studie fra Högskolan i Gävle.

Gennem tre år undersøgte en gruppe forskere, hvordan en statslig arbejdsplads overgik til et såkaldt aktivitetsbaseret kontormiljø.  Det vil sige et kontormiljø, hvor medarbejderne vælger deres arbejdsplads ud fra, hvilken opgave de har, fx om de har behov for at være i et kreativt rum, i en stillezone eller i et socialt område.

Og her kunne forskerne blandt andet se, at medarbejdere, som skiftede arbejdsområde fire gange eller mere i løbet af en arbejdsdag, oplevede at bliver mere produktive. Det skriver det svenske webmagasin Arbetsliv.

Der skal være nok pladser

Studiet viste også, at medarbejderne præsterede bedre, hvis de havde mulighed for at arbejde i en stillezone, når de skulle udføre koncentrationskrævende opgaver. Det var også vigtigt, at stillezoner og sociale zoner var tydeligt afgrænset. 

- Vi ser også, at det er negativt, hvis medarbejderne skal bruge flere minutter per dag på at lede efter en arbejdsplads. På tre ud af fire kontorer så vi, at produktionen gik ned. Derfor kan det være afgørende, at man tilbyder tilstrækkeligt mange pladser, som er henholdsvis stilleafdelinger, kreative rum og sociale områder, så man kan skifte arbejdsområde uden, at det kræver ekstra tid, fortæller Helena Jahncke, der er forsker på Högskolan i Gävle, til Arbetsliv.

Forskerne understreger, at det er vigtigt ikke bare at lave kontoret om i den tro, at arbejdsindsatsen automatisk forbedres, men at man bør støtte medarbejderne i deres planlægning af arbejdet og udnytte nye tekniske løsninger. Man bør ligeledes løbende følgende op på, hvordan det nye kontor fungerer.

4 råd til at lykkes med et aktivitetsbaseret kontor:

  1. Indfør et tilstrækkeligt antal stillezoner
  2. Sørg for at der findes arbejdsområder, der indbyder til samarbejde mellem kolleger.
  3. Gør det let at skifte plads til et andet område.
  4. Sørg for at der er nok arbejdspladser på kontoret, så der ikke er nogen, som skal bruge lang tid på at lede efter en ledig plads.

Kilde: Arbeitsliv