Test din viden om arbejdsmiljø med ny quiz

En quiz om arbejdsmiljø blev belønnet med drinks og snak om arbejdsmiljø for de hundredevis af unge, der lagde vejen forbi arbejdsmiljø-BAR’en ved DM i Skills i Fredericia den 4-6. februar.

Kan du svare rigtigt på 8 spørgsmål om arbejdsmiljø? Test din viden nederst i artiklen og gør som mere end 100 unge mennesker, der hang ud i arbejdsmiljøbaren og fik en sodavand med i købet på DM i Skills den 4-6. februar. Det årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser, hvor omkring 300 unge kæmper om at blive landets bedste inden for deres fag.  

- Baren med quiz og drinks er en sjov måde at komme i dialog med de unge. De skal tænke lidt over nogle spørgsmål i quizzen  – uden at tænke alt for meget. De har faktisk også været rigtig interesserede i at høre mere om arbejdsmiljø og mange af dem har givet udtryk for, at de har lært noget nyt, fortæller Merete Dengsøe fra Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Industri, der var en af bartenderne ved DM i Skills.

Arbejdsmiljø med twist

Arbejdsmiljøbaren, der er et samarbejde mellem Branchefællesskaber for Arbejdsmiljøne og Videncenter for Arbejdsmiljø, har været et fast indslag ved DM i Skills flere år i træk. Og erfaringer er gode, fortæller Sven Rose fra Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Byggeri og Anlæg.  

- Det her er et af flere initiativer, vi laver for at få fat i de unge. Vi skal være der hvor de er, og prøve at fange dem på en sjov måde, at give arbejdsmiljø et twist, så det bliver vedkommende for dem, siger han. 

Pris til årets sikre faglærer

Erhvervsskolelærerprisen, der blev uddelt for første gang i år, er et andet nyt tiltag til at sætte fokus på fokus på arbejdsmiljøet.

 - Vi vil gerne opmuntre og anerkende de gode ideer og få dem til at sprede sig videre rundt til andre. Og vi har set rigtig mange gode eksempler på lærere, der har formået at få arbejdsmiljø ind i undervisningen og gøre det relevant og vedkommende, fortæller Flemming Hansen, formand for Branchefællesskab for Arbejdsmiljø for Byggeri og Anlæg.

Priserne gik til Michael Petersen fra EUC Sjælland og Erik Hansen fra EUC Syd samt Jon Bagge og Christian Lauridsen fra Roskilde Tekniske Skole. De to sidstnævnte har blandt udviklet et undervisningsforløb, hvor lærlingene selv kan undersøge de typiske arbejdsskader inden for deres fag og på den baggrund udvikle og bygge et træningsredskab, der kan forebygge skaderne.

Derudover uddeltes arbejdsmiljøprisen for 5. gang i år af Peter Vesterheden, direktør for Arbejdstilsynet.

- I lighed med tidligere år, har vi uddelt en arbejdsmiljøpris til de unge indenfor bygge & anlæg, som på bedste vis har indarbejdet arbejdsmiljøet i forbindelse med løsning af deres konkrete opgave, fortæller Sven Rose.

Alle deltagere i de 18 konkurrerende bygge- og anlægsfag blev bedømt på deres evne til at holde orden og ryddelighed, håndtere tunge byrder, undgå dårlige arbejdsstillinger, håndtere maskiner og værktøjer samt bruge personlige værnemidler.

Se listen med vindere i boksen nedenfor.   

Test dig selv – kan du svare på quizzen med de 8 spørgsmål om arbejdsmiljø?