Se hvem der vandt Arbejdsmiljøprisen 2018

Et solidt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere kendetegnede de fire arbejdspladser, som modtog Arbejdsmiljøprisen 2018.

Arbejdsmiljøprisen blev for 12. gang uddelt til fire arbejdspladser, som har gjort en mærkbar forskel for arbejdsmiljøet. Foto: Arbejdsmiljørådet

En massiv reduktion i antallet af arbejdsulykker, en ny opfindelse som letter belastninger i muskler og led, en systematisk indsats rettet mod alvorlige voldsepisoder og en app som giver 112-personalet mere overskud til kerneopgaven. Det var initiativer, som blev hædret med Arbejdsmiljøprisen onsdag d. 11. april 2018.

-I dag er en festdag, hvor vi fejrer arbejdspladser, hvor ledere og medarbejdere hver dag gør en forskel, sagde Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet i sin åbningstale og pointerede, at fælles for vinderne og de nominerede er deres markante resultater samt, at ledelse og medarbejdere har samarbejdet om at finde løsninger, som passer til kulturen og kerneopgaven på netop deres arbejdsplads.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltog også, og han understregede ligesom Lisbeth Lollike vigtigheden af det gode samarbejde og lagde vægt på, hvor afgørende det er, at der er pionerer, som går foran og gør en forskel.  

- Jeg er imponeret over, hvor meget det rykker, når ledelsen og medarbejderne prioriterer arbejdsmiljøet, og når arbejdsmiljøindsatsen er skræddersyet til den enkelte arbejdsplads og dens udfordringer med fx ulykker eller stress. Det er noget, vi alle kan lære af, både ude på de danske virksomheder og på Christiansborg, og derfor vil jeg gerne takke vinderne i dag for at gå forrest og vise, hvordan det skal gøres. Det er stærkt gået, sagde han.  

Vinderne modtog et stort bifald og en statuette, som var specialdesignet til anledningen af kunstneren Peter Hesk.     

Følg @VFAvidencenter på Instagram, hvor du også kan se billeder fra Arbejdsmiljørådets uddeling af Arbejdsmiljøprisen 2018.

Læs hvordan, 112-personalet i Region Sjælland, som vandt Arbejdsmiljøprisen 2018, har fået mere overskud med en ny app