65 årige Frank: Gode kollegaer og en lyttende chef betyder alt

Godt kollegaskab og en chef, der gav mulighed for andre arbejdsopgaver, holder 65-årige Frank Mikkelsen på jobbet efter en skulderskade. Det på trods af, at han for længst kunne have sagt ja til efterløn.

Frank Mikkelsen passer stabelmaskinenFrank Mikkelsen læsser og tømmer i dag lastbiler ved hjælp af en stabler.
Foto: Søren Svendsen

På papirvirksomheden Avery Dennison er det langt fra en ulempe at have lagt 20’erne og 30’erne bag sig. Faktisk er mere end halvdelen af de ansatte i produktionen over 50 år.

Alderspræsidenten er 65-årige Frank Erling Mikkelsen. Han er glad for sit arbejde og vil gerne blive ved flere år endnu. Derfor har det betydet meget, at arbejdspladsen gav ham mulighed for at få andre arbejdsopgaver, efter han var han ude for en snubleulykke, hvor skulderen blev revet af led.

- Når man, som jeg, er oppe i årene, tager det lang tid at hele. Jeg lavede noget lignende, da jeg var ung, men dengang gik der jo en weekend, og så var jeg klar igen, siger han om skaden.

Faste arbejdstider frem for skiftehold

Før bestod hans arbejde bl.a. i at håndtere en stor robotarm. Men for at betjene den blev han blev nødt til at lave et vrid med skulderen, og det gav smerter. Derfor læsser og tømmer han nu lastbiler ved hjælp af en stabler. Han har også fået faste arbejdstider, så han ikke længere er på skiftehold.

- Min chef har været god til at tage hensyn, og siger, at jeg skal sige til, hvis jeg får ondt. Det er virkelig et godt sted, hvor alle hjælper hinanden – også blandt os kolleger er der en rigtig god stemning. Jeg kunne godt have sagt ja til en efterlønsordning, men det siger mig ikke så meget at stå op til ingenting.

Chefen: De ældre er stabile

Hans chef er også glad for ordningen, som gør, at han kan beholde en dygtig medarbejder i flere år.

- Frank er en ørn til det, han gør: Han er meget pligtopfyldende, målrettet og får klaret opgaverne hurtigt, siger Jørgen Østervang, der er daglig leder.

I det hele taget ser Jørgen Østervang ikke et problem i at have ældre medarbejdere. Tværtimod oplever han, at de ældre er meget mødestabile og har færre sygedag – og så kan man mærke, at de har erfaring. 

- De er dygtige til at planlægge deres arbejde og har en stor ansvarsfølelse – både over for produktionsudstyret og over for hinandens og deres egen sikkerhed. Det er vigtigt for de store papirruller vejer 2,5 ton, siger han og forklarer, at det kan være katastrofalt, hvis man eksempelvis kører ind i en reol, hvor de tunge ruller står stablet.

Se flere gode eksempler på seniorer