Viden om unge

Som ung eller nyansat kan der være særlige udfordringer i forhold til arbejdsmiljøet. Unge har fx en større risiko for at komme ud for arbejdsulykker i forhold til deres ældre kolleger.

Der er stor brancheforskel på, hvordan unge bliver introduceret til sikkerhed i arbejdet. Men unge kopierer først og fremmest deres erfarne kollegers sikkerhedsadfærd.

Når en ung kommer ud på arbejdsmarkedet for første gang, har det langt større betydning, hvilke vaner og adfærd de erfarne kolleger har, end hvad han eller hun har lært i skolen eller på et introduktionsforløb.

Hvis arbejdspladserne skal forebygge ulykker blandt de unge, er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige livssituationer og jobtyper, de unge er i.

Børn og unge under 18 år er omfattet af de samme arbejdsmiljøregler som alle andre, der arbejder for en arbejdsgiver. Derudover gælder en række særlige regler for børn og unge under 18 år.

Her kan du få overblik over de eksisterende love og regler i forhold til børns arbejde i underholdningsbranchen. Vi har desuden samlet en række gode råd til henholdsvis underholdningsbranchen og forældre til børn, der skal arbejde på film og tv.