Stress: Hvad kan I gøre?

Mennesker er forskellige og reagerer forskelligt på de samme begivenheder. Men meget af det, der skaber stress for den enkelte, kan fjernes eller reduceres væsentligt. Herunder kan du læse mere om, hvordan I sammen kan forebygge og håndtere stress på arbejdspladsen.

Det er individuelt, hvad der stresser os. Men 4 faktorer har indflydelse på, om vi føler os stressede på arbejdspladsen eller ej.

Her kan du søge rådgivning, hvis du har brug for hjælp til at takle et konkret problem med stress.

Tag hånd om stress i fællesskab: IGLO-stafetten er et spil, der hjælper jer med at finde løsninger på individ-, gruppe-, ledelses- og organisationsniveau.

Tal åbent om det, hvis nogen på arbejdspladsen oplever symptomer på stress. Så er I godt på vej til at forebygge den skadelige stress.

Brug den såkaldte IGLO-model til at hjælpe den stressramte tilbage på job. IGLO står for Individet, Gruppen, Lederen og Organisationen.

En tro på at man er i stand til at klare udfordringerne er vigtig for at kunne håndtere stress. Denne metode til stresshåndtering hedder coping.

Hvornår man er parat til at starte på job igen afhænger ikke kun af den stressramte. Meget afhænger også af arbejdspladsen. Vender man gradvist tilbage, bliver det nemmere, fortæller to eksperter.