Viden om fastholdelse

Når medarbejdere bliver sygemeldt med stress eller anden lidelse, er omkostningerne store for den enkelte og for virksomheden. Derfor er fastholdelse af medarbejdere afgørende for alle parter. Jo før man handler, desto bedre.

Virksomheders indsats for at fastholde medarbejdere med en arbejdsskade – litteraturoversigt

Det kan give store menneskelige og økonomiske tab på en arbejdsplads, når medarbejdere bliver ramt af fx stress eller fysiske skader. Derfor skal arbejdspladsen sætte ind i god tid med en effektiv fastholdelsespolitik, der sikrer, at medarbejderne ikke slipper arbejdspladsen og så vidt muligt kommer sig igen.

Når der er risiko for, at en medarbejder måske sygemelder sig af psykiske årsager, er der en række ting, som er vigtige, at arbejdspladsen tager hånd om.

Når en medarbejder mistrives i en sådan grad, at det ikke er muligt for medarbejderen at blive i jobbet på fuld tid, er der en række ting, som er vigtige både for den enkelte medarbejder, men også for arbejdspladsen, at der tages hånd om.

Når en medarbejder mistrives i en sådan grad, at medarbejderen må sygemeldes på fuld tid, sætter det både medarbejder og arbejdsplads i en svær situation. Det er afgørende, at arbejdspladsen starter en dialog op om mulighederne for medarbejderens tilbagevenden hurtigst muligt.