Danmarks bedste i håndværk og sikkert arbejdsmiljø kåret ved DM i Skills

DM i Skills - tjenere arbejder
Deltagerne ved DM i Skills blev bedømt på deres faglige håndværk af et dommerpanel. Foto: DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge var med som deltagere, hvor de kæmpede om at blive landets bedste inden for de forskellige fag. I år fandt konkurrencen sted i Næstved Arena den 4-6. april. Det gode arbejdsmiljø var også i fokus på flere forskellige måder.

Quiz og drinks i arbejdsmiljøbaren

I Arbejdsmiljøbaren kunne de unge komme forbi og prøve en quiz og få en sodavand og en snak om arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøbaren, der er et samarbejde mellem de 5 branchefællesskaber for arbejdsmiljø, Arbejdsmiljørådet og Videncenter for Arbejdsmiljø, har været et fast indslag ved DM i Skills i flere år. Som noget nyt kunne man også udfordre hinanden på viden om arbejdsmiljø i en såkaldt kahoot, et quizspil, hvor deltagerne kan konkurrere mod hinanden på deres mobiltelefoner.

En af vinderne af en kahootrunde var Bastian Bohn på 17 år, der går på EUD.

- Kahooten er en sjov måde at teste sin viden og lære noget nyt. Vi har selvfølgelig lært om arbejdsmiljø på uddannelsen, men det med hvor mange timer man må arbejde, når man er under 18, og hvor meget man må løfte, var nyt for mig, fortæller han.

Årets arbejdsmiljøpriser til lærlinge

Sideløbende med priserne for godt håndværk blev der uddelt særlige arbejdsmiljøpriser inden for bygge- og anlægsfagene. Deltagerne i de 19 konkurrerende fag blev bedømt på deres evne til at holde orden og ryddelighed, håndtere tunge byrder, undgå dårlige arbejdsstillinger, håndtere maskiner og værktøjer samt bruge personlige værnemidler.

Prisen uddeles af branchefællesskabet for Bygge & Anlæg og blev overrakt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sammen med en gavecheck på 3.000 kroner.

- Vi uddeler prisen, fordi vi gerne vil sætte fokus på, at det gode håndværk skal gå hånd i hånd med det gode arbejdsmiljø. Ved at være til stede og uddele en pris får vi sat arbejdsmiljø på lystavlen hos de unge og fortalt dem, at det er vigtigt, at de passer på sig selv og husker at arbejdsmiljøet hører med til være en god håndværker, fortæller Sven Rose, arbejdsmiljøkonsulent ved BFA Bygge & Anlæg.

Læs mere om DM i Skills på skillsdenmark.dk