Er din gasflaske tilbagekaldt?

Mange danskere har en gasgrill i haven. Desværre er der stadig en del potentielt farlige gasflasker ude hos borgerne. De farlige gasflasker blev tilbagekaldt fra markedet i 2016 og går under betegnelsen Primadonna og mærket Compolite CS.

Grillsæsonen er startet, og mange danskere har en gasgrill i haven. Desværre er der stadig en del potentielt farlige gasflasker ude hos borgerne. De farlige gasflasker blev tilbagekaldt fra markedet i 2016 og går under betegnelsen Primadonna og mærket Compolite CS.

Arbejdstilsynet opfordrer forbrugerne til at få ombyttet deres gasflasker hurtigst muligt, hvis de har en af de tilbagekaldte gasflasker stående.

Test og konkrete hændelser har vist, at gasflaskerne risikerer at gå op i limningen og eksplodere efter få minutter, hvis der opstår ild omkring flasken, fx fra en utæt regulator eller gasslange.

De tilbagekaldte gasflasker er af typen Compolite CS og har været solgt af Primagaz under navnet PrimaDonna. Gasflaskerne benyttes ofte til gasgrill, varmekaminer og camping. Derudover har Viking Energi også solgt og tilbagekaldt et mindre antal flasker af samme type, men her er hovedparten kommet retur.

Tilbagekaldelsen gælder ikke PrimaDonna truckflasker.

Hvis du har købt gasflasker af denne type, kan du få ombyttet din flaske til en anden flaske hos din nærmeste Primagaz forhandler. Se en liste over forhandlere

Flasker fra Viking Energi kan afleveres efter nærmere aftale med Viking Energi. Se deres hjemmeside her

Tilbagekaldes i hele EU 

Arbejdstilsynet krævede i juli 2016, at Primagaz og Viking Energi tilbagekaldte en serie 5 og 10 kg kompositgasflasker. EU Kommissionen har nu givet Arbejdstilsynet medhold i kravet om at tilbagekalde de farlige gasflasker. 

EU-kommissionens afgørelse betyder, at de pågældende flasker skal tilbagekaldes i alle EU-lande.

Fakta om de tilbagekaldte gasflasker:

  • I Danmark er de fleste flasker solgt af Primagaz under betegnelsen PrimaDonna og mærket Compolite CS. Typen er også solgt af Viking Energi. 
  • En letvægtsgasflasketype som er produceret af Composite Scandinavia, Sverige. 
  • Flaskerne er limet sammen af to dele. 
  • Findes som 5 kg og 10 kg flasker til forbrugere. 
  • Flaskerne var godkendt til det danske marked og overholdt gældende standarder på fremstillingstidspunktet, men tilbagekaldes på grund af alvorlig risiko ved brand. 

Læs mere om de tilbagekaldte flasker, EU Kommissionens afgørelse og se billeder af de forskellige produkter.

Yderligere information

For yderligere spørgsmål kontakt Arbejdstilsynets pressetelefon på: 72 20 93 94.