Forsøg med nyt byggepladstilsyn forlænges

Forsøg med et nyt byggepladstilsyn forlænges til ekspertudvalget senere i år afgiver sine anbefalinger

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og partierne i arbejdsmiljøforligskredsen har aftalt at forlænge et forsøg med et nyt byggepladstilsyn, der skal nedbringe ulykker og nedslidning i byggeriet.

Arbejdstilsynet finder med det nye byggepladstilsyn frem til markant flere arbejdsmiljøproblemer. 45 procent af de første 490 besøgte bygge- og anlægsvirksomheder har modtaget en afgørelse om konkrete arbejdsmiljørisici. Det er en langt højere andel end det, der normalt findes ved det såkaldte risikobaserede tilsyn. Her fandt Arbejdstilsynet i første halvår af 2017 kun arbejdsmiljøproblemer på 13 procent af virksomhederne.

Det nye helhedsorienterede byggepladstilsyn indebærer, at Arbejdstilsynets tilsynsindsats tilrettelægges ud fra byggeriets særlige kompleksitet med mange skiftende arbejdssteder og flere virksomheder på byggepladsen.

Forsøget med den nye tilsynsmetode blev igangsat den 1. november 2017, og i første omgang blev det besluttet, at det skulle løbe frem til udgangen af april. I lyset af de positive erfaringer fortsætter tilsynsmetoden nu, indtil ekspertudvalget om arbejdsmiljø senere på året afgiver sine anbefalinger til regeringen om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats. Derefter skal der tages stilling til en permanent tilsynsmodel i byggeriet.

 Læs mere på bm.dk