Over 50.000 farlige gasflasker hos forbrugerne

Hvis du har planer om det og bruger gasgrill, så husk at tjekke gasflasken. Der er nemlig stadig farlige gasflasker i omløb. Arbejdstilsynet krævede i juli 2016, at Primagaz tilbagekaldte en serie 5 og 10 kg kompositgasflasker. Desværre står der stadig mellem 50.000 og 100. 000 potentielt farlige gasflasker ude hos jer! 

Skal du stege pølser og bøffer i det gode vejr?

Så se efter, om du har sådan en stående og skynd dig at få den ombyttet, så du og din familie kan få en god og sikker start på grillsæsonen

Arbejdstilsynet opfordrer forbrugerne til at få ombyttet deres gasflasker hurtigst muligt, hvis de har en af de tilbagekaldte gasflasker stående. Test og konkrete hændelser har vist, at gasflaskerne risikerer at gå op i limningen og eksplodere efter få minutter, hvis der opstår ild omkring flasken, f.eks. fra en utæt regulator eller gasslange.

I sommer skete en alvorlig ulykke, hvor en gasflaske eksploderede hos en forbruger efter få minutters brandpåvirkning.

De tilbagekaldte gasflasker er af typen Compolite CS og har været solgt af Primagaz under navnet PrimaDonna. Gasflaskerne benyttes ofte til gasgrill, varmekaminer og camping. Derudover har Viking Energi også solgt og tilbagekaldt et mindre antal flasker af samme type, men her er hovedparten kommet retur.

Hvis du har købt gasflasker af denne type, kan du få ombyttet din flaske til en anden flaske hos din nærmeste Primagaz forhandler.
Se en liste over forhandlere.

Fakta om de tilbagekaldte gasflasker:

  • I Danmark er de fleste flasker solgt af Primagaz under betegnelsen PrimaDonna og mærket Compolite CS. Typen er også solgt af Viking Energi.
  • En letvægtsgasflasketype som er produceret af Composite Scandinavia, Sverige.
  • Flaskerne er limet sammen af to dele.
  • Findes som 5 kg og 10 kg flasker til forbrugere.
  • Flaskerne er godkendt til det danske marked og overholder gældende standarder på fremstillingstidspunktet, men tilbagekaldes på grund af alvorlig risiko ved brand.

Læs mere om tilbagekaldte flasker og se billeder af de forskellige produkter.

Yderligere information

For yderligere spørgsmål kontakt Arbejdstilsynets pressetelefon på: 72 20 93 94

  eksploderet gasflaske

Eksploderet gasflaske                                    De tilbagekaldte gasflasker