Ny værkstøjskasse skal styrke mental sundhed på arbejdspladserne

I dag lanceres en digital værktøjskasse, der skal bidrage til bedre mental sundhed på danske arbejdspladser. Værktøjskassen rummer bl.a. værktøjer og viden til at forebygge mentale helbredsproblemer, hjælpe en kollega eller sikre at en medarbejder kommer godt tilbage på arbejdspladsen efter et sygdomsforløb.

Værktøjskassen er blevet til i partnerskabet ”Sammen om mental sundhed”, som består af Sundheds- og Ældreministeriet, Arbejdstilsynet og en lang række andre organisationer på sundheds- og arbejdsmarkedsområde.

Værktøjerne, som I kan finde på www.mentalsundhed.dk består af alt fra film om, hvordan man skelner mellem kort- og langvarig stress til en skabelon for en fastholdelsesplan.

Sitet er rettet mod små og mellemstore arbejdspladser, men kan bruges af alle. De små og mellemstore arbejdspladser oplever ofte særlige udfordringer, da de ofte har færre ressourcer og mindre erfaring med at håndtere mentale helbredsproblemer. Samtidig er det kun hver femte af de ansatte, som har kendskab til viden og værktøjer, der kan bruges, hvis de oplever mentale helbredsproblemer på arbejdspladsen. Det viser en undersøgelse gennemført for partnerskabet.