Ulykker i landbruget

Landbruget er en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker. Ulykkerne fører typisk til brækkede arme og ben, hjernerystelser og knuste hænder. Antallet af dødsulykker er desværre også højt i landbruget.

Ulykker i landbruget

Siden 2012 har der været en stigning i antallet af ulykker ved håndtering af svin og kvæg. Arbejdet med kvæg og svin er den hyppigste årsag til alvorlige ulykker i landbruget.

Hvert år sker der alvorlige ulykker med maskiner, ved tilkobling af redskaber og brug af håndbetjente maskiner på landbrugsbedrifter.

Fald, gliden eller snublen er en hyppig årsag til alvorlige ulykker i landbruget. Alvorlige ulykker er kendetegnet ved at giver mere end tre ugers fravær og har risiko for at give varige mén.

Fald fra højden er en hyppig årsag til alvorlige ulykker i landbruget. Hvert år sker der dødsulykker, og andre alvorlige ulykker, hvor landmænd eller ansatte arbejder i højden og falder ned.

Der sker jævnligt dødsulykker i forbindelse med arbejde i landbruget. Fra 2011 – 2017 er der sket 41 dødsulykker i landbruget. Heraf er der sket 10 dødsulykker i 2016 og 5 i 2017.

Find statistik om ulykker i landbruget samt faktaark, der giver gode råd om, hvordan I kan forebygge ulykkerne.